Wenzel+Wenzel

    With its location at the gateway to the town, the Schwäbisch Hall police station picks up some design elements from the neighbouring listed buildings. It is a modern structure with a typical local limestone facade.

    Apart from an administrative area, the ground floor houses a centre for crime prevention. The protected, glazed entrance and generous windows give the police station an air of transparency and openness. The striking head-end projects dynamically into the street. It is an eye-catcher and marks the entrance of the building. At the same time, it constitutes an element of great recognition value at the Northwest end of town.

    Services Wenzel + Wenzel: Tendering, Award of Contracts, Site Supervision

    Client: Land Baden-Württemberg, Vermögen und Bau Baden-Württemberg, Amt Heilbronn

    Design: BGF+ Architekten, Wiesbaden

    Project data:

    • period of performance: 2014 – 2018
    • gross room volume: ca. 11,600 m³
    • gross floor area: ca. 3,000 m²
    • costs: €9.5m

    Copyrights: 

    • Photos: © Dieter Strauß, © Thomas Ott
    • Text: BGF+ Architekten